El Cap de Creus, entorn fràgil i privilegiat. Ens ho explica el seu director: Ponç Feliu.

Avui ens acompanya un ponent de luxe, el Sr Ponç Feliu, home jove i savi, es llicenciat en Biología i Ciències Ambientals.
Máster de gestió publica del medi ambient, i a part de ser bon coneixedor del nostre país especialista en ornitología..

Des l’any 2011 fins el 2020 ha estat director del Consorci del Ter i actualment es el director del Parc Natural de Cap de Creus.
Diu que el cap de Creus es un istme amb especies singular i els responsables de la gestió actuals tenen una responsabilidad molt gran en conservarles. El Parc del Cap de Creus es un entorn privilegiat, tant des la vessant de la morfológia geològica, biològica, meteorológica i humana.

A diferència d´altres parcs naturals presenta una façana marítima. Es un entorn on es poden alvirar dofins i balenes ja que hi ha molt de peix degut a la confluencia de molts rius que desemboquen en el golf de Lleó i que aporten gran quantitat de nutrients. Parla de les praderies de posidonies, de temporals i llevantades, de hábitats protegits, de boscos i reforestació, de masos i parets de pedra seca, de dolmens i menhirs, de pegmatites, de l’àguila peixatera, de la foca monge de la llúdriga i de les diversitats singulars de l’entorn. Un dels seus principals objectius es la gestió sostenible del Parc, com exemple, es convertir el parc en un mosaic agroforestal que consisteix en disenyar diferents sistemes de cultiu i que la vegetacio mediterránea estigui adaptada als incendis. També un objectiu nuclear del seu treball es que el parc tingui turisme sostenible, adaptat al territori amb un us públic i al mateix temps amb una gran preservació del medi. Explica amb il-lusió i passió finalment manifesta que el més important es l’educació mediambiental que crea identitat en la mainada i que siguin conscients de l’importancia de mantenir del parc en el seu estat natural.

Es tracta de promoure també el coneixement i els valors de respecte al medi natural fent lo compatible amb altres interessos.